EPA/Alessandro di Marco
Robert Prosinečki

Robert Prosinečki bi uskoro mogao da postane selektor nacionalne reprezentacije, dok bi trenutni šef stručnog štaba, Matjaž Kek, otišao na klupu Dinama iz Zagreba, prenose slovenački mediji. 

Poslednjih dana pisalo se o tome da bi Matjaž Kek trebalo da ostane selektor, jer je već dogovorio novi ugovor s predsednikom Saveza Radenkom Mijatovićem, a i sam Kek je posle poslednje kvalifikacione utakmice i pobede nad Kiprom istakao da “ovo nije zbogom, nego doviđenja”. Uz to, pričao je o novom ciklusu, o tome što planira s reprezentacijom u borbi za Euro 2024. godine.

Međutim, iako je ugovor dogovoren i sve strane se ponašaju kao da je to gotova stvar, činjenica da Kek još nije potpisao sporazum, kao i da više nema tako veliku podršku ljudi u Savezu, što donosi sumnje hoće li Kek uopšte ostati na klupi Slovenije.

Isto tako, priču o njegovom odlasku pojačale su informacije da je Kek opet u kombinaciji za dolazak u Dinamo, da je u kontaktu s hrvatskim prvakom i da bi na klupi trebao naslediti Damira Krznara, ako on u idućem periodu ne zaređa pobede.

Tvrde Slovenci da Kek možda i zbog Dinama okleva s potpisom ugovora u Sloveniji, Zagrepčane je odbio prvi put pre godinu i po dana, ali tada je ima čvrst ugovor sa Savezom, dok je sad slobodan, što mu daje mnogo više manevarskog prostora da razmotri i ostale ponude i još malo razmisli koju će prihvatiti.

Slovenačke kolege pozvali su Prosinečkog za komentar, a on im je poručio da ga zasad niko iz Slovenije nije kontaktirao i da, koliko on zna, Slovenija ima selektora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here