EPA-EFE/ANDY RAIN

Oskarovac, glumac Kevin Spejsi, pojavio se danas u sudu u Londonu na početku četvoronedeljnog suđenja za 10-ak optužbi za seksualne prestupe.

Spejsi (63) negira optužbe za zločine počinjene protiv četvorice muškaraca za koje se navodi da su se dogodili između 2001. i 2013. godine, preneo je Rojters.

Optužbe uključuju seksualni napad, nepristojan napad i navođenje osobe da se uključi u seksualne aktivnosti bez pristanka, koje se kažnjavaju maksimalno sa doživotnom kaznom zatvora.

U tamnoplavom odelu sa ružičastom kravatom, Spejsi je pažljivo posmatrao polaganje zakletve porote u Soutvark kraun sudu.

– Optuženi će biti zadovoljan što mnogi od vas znaju njegovo ime ili ste gledali njegove filmove – rekao je sudija Mark Vol upozorivši porotnike da sude u predmetu na osnovu dokaza i da ne budu pod uticajem bilo kakvih spoljnih stvari.

Ovo je slučaj koji je privukao i nastaviće da privlači veliku medijsku pažnju, kazao je Vol.

– Morate pokušati da izbegnete takvu pažnju gde god možete – istakao je on.

Suđenje je odloženo do petka ujutro kada će tužilaštvo zvanično pokrenuti postupak protiv njega.

Spejsi, koji je osvojio Oskara za najboljeg glumca u “Američkoj lepoti” (1999) i Oskara za najboljeg sporednog glumaca u filmu “Dežurni krivci” (1995), proveo je više od decenije radeći u Londonu kao umetnički direktor u pozorištu Old Vik u britanskoj prestonici od 2004. do 2015. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here