pixabay.com

Cena krastavca u Leskovcu na veliko pala je na svega pet dinara po kilogramu, pa ga neki poljoprivredni proizvođači bacaju na deponije.

Poljoprivrednik Zoran Ivković zabeležio je snimak u selu Togočevce nadomak Leskovca kako njegov komšija na lokalnu deponiju baca pune dve prikolice krastavca za koji kaže da mu se ne isplati da ga proda po tako niskoj ceni.

– Verujte mi, više vredi svaka njegova kap znoja prolivena, nego tih pet dinara. Ovo je strašno. Neka gleda zemlja Srbija i neka plače. U povrtarstvu je sve prepušteno stihiji, a uvoz ovog i ostalog povrća nas je uništio – rekao je ovaj poljoprivrednik, prenosi lokalni leskovački portal Rešetka.

Ivković je inače stočar i kaže da ni u toj grani situacija nije bolja.

„Prepušteni smo na milost i nemilost. Upamtite moje reči – za par godina krave ćemo gledati samo u zoološkom vrtu“,dodaje.

Inače, samo pre dva dana kilogram krastavca na kvantaškoj pijaci u Leskovcu koštao je 25 dinara. I tada su se poljoprivrednici smejali od muke i šalili na račun cene kako za pet prodatih kilograma mogu da naruče samo jednu kafu u gradskom kafiću.

 

1 COMMENT

  1. TO RADE NEZAJAŽLJIVI NAKUPCI
    Na pijaci u Nišu, kilogram krastavaca je 50 do 60 din.ili 10 puta više od otkupne cene. Predlažem odmah proizvođačima da ne podležu ucenama, vež krastavac pretvore u stočnu hranu! Imaće mnogo veću zaradu.
    A mi, u gradovima, ne moramo da jedemo krastavac!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here