EPA/Jason Szenes
Karen Hačanov

Ruski teniser Karen Hačanov plasirao se u polufinale US opena, pošto je sinoć u četvrtfinalu pobedio Australijanca Nika Kiriosa 7:5, 4:6, 7:5, 6:7 (3:7), 6:4.

Ruski teniser će u polufinalu igrati sa Norvežaninom Kasperom Rudom, koji je sinoć nadigrao Italijana Matea Beretinija 6:1, 6:4, 7:6 (4).

Meč između Hačanova i Kiriosa trajao je tri sata i 41 minut.

Ruski teniser je dobio prvi set 7:5, pošto je odlučujući brejk napravio u 12. gemu. Kirios je zaigrao angažovanije u drugom setu, a u četvrtom gemu je napravio brejk i stigao do vođstva od 3:1. On je zadržao prednost od dva gema do kraja seta što mu je bilo dovoljno za izjednačenje.

Hačanov je poveo 2:1, pošto je treći set osvojio rezultatom 7:5, a ponovo je do brejka stigao u 12. gemu. Velika borba viđena je u četvrtom setu, koji je Kirios dobio tek u taj-brejku 7:3. Ruski teniser je poveo 2:0 na startu petog seta, a onda je sigurnom igrom stigao do zaslužene pobede.

Kirios je imao problema sa listom leve noge, ali je i pored toga neprestano pokušavao da savlada bol, a kasnije i rivala. U jednom trenutku zatražio je i medicinski tajm-aut, ali na kraju nije uspeo da preokrene protiv Rusa. Uspeo je da se vrati na teren, iako je u jednom trenutku dovikivao “Neću da igram i da prolazim kroz ovo sr***”. U tome nije uspeo, pa je bio vidljivo isfrustriran.

Počastio je svoj boks raznim psovkama i besnim porukama, a nakon pozdrava sa Rusom i sudijom došao je trenutak da strada i nešto i iz torbe. Najpre je polupao reket o beton, a onda izvadio iz torbe drugi i zakucao ga na teren.

Ova dva tenisera nisu prijatelji, štaviše tokom pandemije su se prozivali, pa je utoliko bio značajniji ovaj meč u očima Australijanca.

Preostala dva meča četvrtfinala turnira u Njujorku biće odigrana večeras, a sastaće se Andrej Rubljov (Rusija) – Frensis Tijafo (SAD) i Karlos Alkaras (Španija) – Janik Siner (Italija).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here