EPA-EFE/Laurence Griffiths

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je potrebno pronaći rešenje za naporan raspored u ‘najboljoj i najtežoj ligi’, te još jednom ponovio da bi bilo dobro da se uvede pravilo o pet izmena na utakmici.

Liverpul će u utorak igrati protiv Lestera u 20. kolu Premijer lige. Na konfreneciji za medije uoči tog duela, Klop je prvo govorio o zdravstvenom biltenu i igračima koji su bili zaraženi virusom korona.

– Fabinjo, Van Dajk, Džons i Tijago su se vratili. Tijago se poslednji priključio timu, on je trenirao juče – rekao je nemački stručnjak.

Redsi nisu igrali na ‘boksing dej’ protiv Lidsa, pa su imali vremena da se pripreme za meč protiv Lestera. Ipak, Klop je istakao da je raspored u Premijer ligi previše naporan za sve klubove.

– Situacija ne bi trebalo da bude ovakva. Pričam o tome svake godine. Nije u redu da se igra i 26. i 28. decembra. Mislim da možemo da nađemo rešenje, nije toliko teško. To bi pomoglo igračima, čak i u situaciji kada nije pandemija koronavirusa.

Osvrnuo se trener Liverpula i na činjenicu da u Premijer ligi važi pravilo o tri izmene.

– Vrhunski fudbaler igra 38 utakmica u ligi i još dva kupa. Takođe, tu su i reprezentativne obaveze. Plus Liga šampiona. To je više od 50 utakmica. U mojoj prvoj sezoni, igrali smo finale Lige Evrope i to je bila naša 64. utakmica. Barnli ima samo 42. Neki igrači su van tima samo kad su povređeni. Najbolja i najteža liga je jedina u kojoj imate pravo na samo tri izmene. To nije uredu.

Liverpul je trenutno na drugom mestu na tabeli, sa šest bodova i utakmicom manje od vodećeg Mančester sitija. Lester je na 10. mestu u poretku.

– Lester nije u savršenoj situaciji zbog povreda i igrača koji su odsutni zbog kovida. Igrali smo pre nekoliko dana, snažan su tim. Brendan Rodžers radi odličan posao. Lester će se boriti svim snagama, ali i mi ćemo. Videćemo koliko će dobra utakmica biti, ali idemo tamo kako bismo pobedili.

Meč na ‘King pauer’ stadionu na programu je od 21 čas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here