EPA-EFE/Laurence Griffiths
Jirgen Klop

Mark Klatenburg, nekadašnji premijerligaški sudija, smatra da menadžer Liverpula Jirgen Klop u medijima vrši pritisak na sudije pred duel sa Mančester junajtedom u nedelju.

– Čujem da je Junajted imao više penala za dve godine nego ja za svojih pet i po sezona ovde. Ne znam je li do mene ili kako to može da se desi – izjavio je Klop nedavno.

Međutim, Klatenburg tvrdi da je to samo znak da je nemački stručnjak zabrinut i da je slične igrice koristio legendarni ser Aleks Ferguson.

– Pre svega, on zvuči kao licemer ako sugeriše da Junajtedovi igrači žele da iznude penale, Salah i Mane takođe koristre sličnu taktiku. Očigledno je da postaje nervozan jer još od Fergija nismo videli tako očigledan pokušaj da se utiče na sudije pred veliku utakmicu. Klop to nije radio prošle sezone kada je Liverpul pobeđivao svake nedelje – izjavio je Klatenburg za Dejli mejl i dodao:

– Ne voli da gubi, nikada to nije voleo. Lako se uvredi. Greši kada nagoveštava da postoji aura oko Junajteda zbog koje im odluke više idu u korist. Bilo je tako kada je Fergi bio u klubu, ali to se mnogo promenilo. To su jednostavno mentalne igrice, pokušaj da se utiče na Pola Tirnija (sudiju) i da mu se uđe u glavu.

Klatenburg kaže da je Klop izrekao činjenicu i da ne može da bude kažnjen, ali da nije u pravu ako insinuira da postoji zavera u korist Junajteda.

– Ako to misli, to nemam vremena ni da komentarišem, jednostavno nije istina. Ipak, ako smatra da neki Junajtedovi igrači lako padaju u šesnaestercu, onda to ima smisla. Čak i uprkos tome što ignoriše kada nešto slično rade njegove zvezde – ponovio je Klatenburg.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here