Tanjug
S-400

Sistemi protivvazduhoplovne odbrane S-400 i raketni sistemi „pancir S1“ su najpopularnije rusko naoružanje među stranim kupcima 2021. godine, saopštio je direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Dmitrij Šugajev, prenosi „RBK“.

On je podsetio da su raketni sistemi „pancir S1“ dokazali svoju efikasnost, između ostalog i kada je reč o uništavanju bespilotnih letelica. Takođe je naveo i drugo naoružanje koje je bilo popularno među stranim kupcima ove godine.

– Popularna je cela naša linija avijacije, a to je najmanje 50 odsto obima naše prodaje. I dalje vlada ozbiljna potražnja za protivtenkovskim sistemima ‘Kornet’, teškim višecevnim bacačem raketa ‘Smerč’ i drugim našim sistemima navođenog oružja – rekao je Šugajev.

Istovremeno je istakao da povećana potražnja za sistemima PVO i sredstvima za elektronsko ratovanje ukazuje na to da se promenio metod vođenja rata.

– Vidimo da je nastupila era bespilotnih letelica i robota. Što se više koriste dronovi i robotizovani sistemi, a vazduhoplovni dronovi se, na primer, danas upotrebljavaju svuda, to je veća potreba za sredstvima uništavanja i elektronskog suzbijanja – objasnio je Šugajev.

Takođe je dodao da portfelj porudžbina ruskog naoružanja premašuje 52 milijarde dolara. U oblasti vojno-tehničke saradnje Rusija održava odnose sa 100 zemalja, a vojni proizvodi se isporučuju u preko 50 država.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here