Gvangdžu u Južnoj Koreji domaćin je i 14. svetskog prvenstva za vaterpolistkinje, a amaterski domaći tim izaziva simpatije kao potpuni autsajder.

Reklo bi se da je svako žensko u Južnoj Koreji koje iole ozbiljnije pliva moglo da se nađe u reprezentaciji. Tim je skupljen nedavno za potrebe šampionata od plivačica na kratkim i srednjim prugama, a debituje samo zato što je domaćin.

U prvom kolu Mađarice su ih potopile sa 64:0, što je antirekord mundijala u ženskom vaterpolu, i to nedugo pošto su Holanđanke napunile mrežu južnoafričkog tima s 33:0.

U drugom kolu protivnik Korejki bile su Ruskinje. “Zborna komanda” je vodila s 27:0, a onda je u poslednjoj četvrtini i domaćin postigao gol. Strelac istorijskog pogotka bila je 17-godišnjakinja. Meč je završen s 30:1.

Korejke su pogodak dočekale s velikom radošću, a neke su na klupi za rezerve i grcale od suza. Možda bi pobeda Rusije bila i ubedljivija da se domaći tim nije dosetio da, poučen gorkim iskustvom s prvog meča, čuva loptu sve vreme dok ne istekne napad.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here