Košarkaši Borca iz Čačka, učesnici ABA lige u novoj sezoni, počeli su danas sa radom u svojoj dvorani kraj Morave.

– Iza nas je već mesec dana priprema. U početku smo uglavnom trenirali napolju, ali i u teretani, a već izvesno vreme smo imali i košarkaške treninge u hali. Eto, od danas smo započeli da radimo u svojoj dvorani kraj Morave, koja je dobila novo ruho. Sve u svemu, moram da naglasim da pripreme teku prema planu – izjavio je Marinović za klupski sajt.

Ekipa iz Čačaka od jula počela je sa pripremom za premijernu sezonu u regionalnom takmičenju, a na startu ABA lige 3. oktobra čeka ih Partizan.

– Moram da budem zadovoljan onim što smo do sada uradili. Relativno rano smo krenuli sa pripremama iz dobro poznatih razloga. Naime, igrači dugo nisu igrali utakmice i bavili se košarkom. Zbog toga mislim da smo učinili pravu stvar što smo prvi krenuli sa pripremama. U prethodnom periodu akcenat je bio na fizičkoj spremi igrača. Verujem da cemo početak lige dočekati potpuno spremni – rekao je Marinović, čija će ekipa prvi pripremni meč odigrati sa FMP-om.

Roster Čačana zvanično bi trebalo da pojača Aleksa Novaković.

– Očekujem da uskoro Aleksa Novaković bude novi igrač Borca. On je već neko vreme sa nama. Prošao je proveru, a ostalo je da se završi papirologija pa da on i zvanično postane član Borca. Pored njega, moguć je dolazak još jednog igrača, ali o tom-potom, to je još uvek u fazi pregovora – zaključio je Marinović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here