pixabay.com
Arktik

Prisustvo na Arktiku – neophodan element ruske vojne infrastrukture, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

– Vrhovni komandant zaista smatra da je rusko vojno prisustvo na Arktiku apsolutno neophodan element vojne infrastrukture. Arktička zona je veoma važan region Ruske Federacije. To se tiče i naših granica i naše ekonomske zone. Raste ekonomski potencijal iz godine u godinu. Znate da postoje veliki planovi razvoja u arktičkoj zoni. Realizacija ide svojim tokom – odgovorio je Peskov na pitanje, koliko predsednik smatra neophodnim vojno prisustvo na Arktiku.

– Što se tiče zabrinutosti američkih kolega, ne treba zaboraviti da se sama Amerika nikad nije odrekla svog prisustva u arktičkoj zoni, nikad nije smanjila pažnju na arktičku zonu. Uvek smo to primećivali i smatramo da ne treba da ignorišemo tako važan region – zaključio je on.

Ranije je Si-En-En objavio da Rusija na Arktiku poseduje „neviđenu vojnu moć“ prikazao satelitske snimke kompanije „Maksar“, gde se vide novi i modernizovani ruski objekti u regionu. Portparol Pentagona Džon Kirbi rekao je da Sjedinjene Države pomno prate ruske aktivnosti na Arktiku i nameravaju da brane svoje nacionalne interese u regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here