Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti saopštio je nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom da je evropski predlog “kvalifikovan i prihvaćen” od strane Prištine kao dobra osnova i solidna platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa između KiM i Srbije, “uz obostrano priznavanje u centru”.

U saopštenju za medije iz kabineta prištinskog premijera navodi se da su dvojica sagovornika razgovarala o sutrašnjem sastanku u Ohridu, očekivanjima i evropskom predlogu.

– Evropski predlog je kvalifikovan i prihvaćen od strane Kosova kao dobra osnova i solidna platforma za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije, uz obostrano priznavanje u centru. Posvećena, konstruktivna i kreativna, delegacija kosovske vlade putuje u Ohrid sa dobrom voljom, dobrim namerama i dobrim uverenjem – navodi se u saopšenju kosovske vlade.

Kurti se zahvalio Eskobaru na posvećenosti i doprinosu SAD kada je dijalog u pitanju.

9 COMMENTS

  1. Ha ha samo cekaj priznanje
    Priznanje ludo radovanje
    Nema dana da ne trazi priznanje
    Nema sta obostrano priznaje Srbija je priznata zemlja 1878 god ne treba njoj vase priznanje a li vama treba priznanje od Srbije koje se nikad nece dogoditi.Bice Kurti priznanhe jednog lepog dana kada na vrbi rodi grozdje.120god sanjas Veliku Albaniju i jos 100god priznanje od Srbije znaci nikad.A ti nastavi da i dalhe sanjas.

  2. Dakle ovaj debil uporno dokazuje da glupost nema granica…uzajamno priznavanje, kao on treba da prizna Srbiju, zrmlju clanucu UN i svih svetdkih foruma, bez njegobog priznanja kjku Srbiji…albanci ko narod bas nemaju srece sa liderima, prodali dusu amerima i duvaju u praznu tikvu umesto da se smire i normalno ponasaju.

  3. Alooo dilbere sta si se uhvato za priznavanje kojeg nikad nece biti !! Kao pokvarena placo samo vrtis jedno te isto !!

  4. Kurti nije vredan diskusije,zna se sta ce izjavljivati.Nego Srbe koji snjim razgovaraju u zatvor,NEMA PREGOVORA

  5. Kakvi pregovori se vrše kad dogovoreno se ne postuje i ne ispunjava ?
    Zašto rezolucija UN 1244 nije realizovana sprovedena u delo?
    ZSO garant EU još nije sprovedena u delo?
    A Srpski rukovodioci idu na pregovore
    Kad postoji dogovoreno sve sto se ne
    svidja K.Al oni odbacuju i hoće da se
    ispuni njihova želja koja ne odgovara
    nijednom Srbinu !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here