EPA/Valdrin Xhemaj
Aljbin Kurti

Lider Samoopredeljenja i doskorašnji kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je danas da nastavak dijaloga odgovara zahtevima Srbije, prenosi”Gazeta Ekspres.

Kurti je ocenio da sastanak 27. juna u Vašingtonu na koji je Beograd i Prištinu pozvao specijalni predstavnik SAD Ričard Grenel dolazi posle izbora  u Srbiji i posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi  gde će se sastati sa predsednikom RF Vladimirom Putinom.

– Nastavak dijaloga je u skladu sa zahtevima Srbije, i vremenski i sadržajno. Datum sastanka 27. jun je tako određen da dođe posle 21. juna kada su izbori u Srbiji i 24. juna kada Vučić odlazi u Moskvu na sastanak sa Putinom – rekao je Kurti.

Bivši premijer je rekao da Srbija treba da bude zadovoljna jer je na Kosovu, stvorena “beskorisna” vlada, koja zavisi od Srpske liste.

– Na Kosovu je stvorena beskorisna vlada koja zavisi od svakog člana Srpske liste, koja je uklonila reciprocitet sa Srbijom i obavezala se Grenelu da neće tražiti članstvo za Kosovo u međunarodnim organizacijama. U stvari, pre dijaloga kao procesa, ovo izgleda kao jednodnevni sastanak na kome se serviraju sporazumi – rekao je on.

Kurti je rekao da ta “kasta” donosi štetne i neprihvatljive sporazume.

– Takav asimetrični pristup, gde je polazište nejednakost između Kosova i Srbije, donosi samo štetne dogovore, neprihvatljive i nesprovodive. Stoga ovo nailazi na podršku samo kod političara i zvaničnika koji ne predstavljaju narod, poput Tačija i Hotija – rekao je on.

2 COMMENTS

  1. Sta se ovaj uznemirio? Pa njihovi zastitnici su uvideli da su cinili greske i pokusavaju da ih isprave. Pitanje je dana kada ce im to i otvoreno reci. Bezite dok mozete!!!

  2. EVO 21 GODINA OD KAKO SU AMERI BOBMARDOVALU SRBIJU ZBOG LAZI STRADALI NEDUZNI CIVILI PROTERIVANI SRBI ROMI PO NAJVISE I TO SAMO ZBOG LAZI A A DA JE BI PUTIN TADA NE BI STE VI LAGALI A I AMERI NE BI TAKO LAKO BOMBARDOVALI SRBIJU

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here