EPA-EFE/MADS CLAUS RASMUSSEN

Legendarni štoper reprezentacije Slovačke, ali i nekadašnji fudbaler Liverpula, Martin Škrtel (37) odlazi u penziju na kraju sezone, prenose slovački mediji.

Škrtel koji nastupa za ekipu Spartaka iz Trnave istakao je na konferenciji za medije pred poslednje kolo u sezoni protiv Dunajske Strede biti poslednje i za njega u njegovoj profesionalnoj karijeri, jer kako kaže, ne može više da trpi bolove.

– Dolaskom u Trnavu ispunio sam svoj san. Mislim da i u ovim godinama mogu doprineti ekipi i igrati na najvišem nivou. Ipak, imam probleme sa leđima. Ograničavaju me u igranju fudbala, ali i u mom životu. Ne sećam se dana bez bola, poslednjih meseci sam trenirao sam i borio se tabletama i inekcijama – rekao je Škrtel, koji je nastavio.

– Teško mi je bilo da prepešačim 100 metara sa svojim sinom, bol je prevelika. Najteže mi je da trčim, da skačem i da se borim sa protivnicima. To je sve potrebno u fudbalu, a ja to ne mogu da pružim. Zbog toga, odlučio sam da će utakmica protiv Strede biti poslednja u mojoj karijeri – rekao je Škrtel sa suzama u očima.

Slovački mediji tvrde da je Škrtel ozbiljan u ovoj nameri, te da ne namerava da je promeni krajem sezone, jer su bolovi ti koji mu stvaraju probleme.

Osim Liverpula, Škrtel je nastupao i za Zenit, dok je kasnije igrao i za Fenerbahče i Bašakšehir. Martin je u karijeri i zabeležio preko 100 nastupa za repreznetaciju Slovačke – 106 nastupa, a postigao je šest golova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here