Madridska dvorana u kojoj se na šljaci od 2009. igra turnir iz masters serije priprema se za novi format nezvaničnog svetskog prvenstva muških reprezentacija (18-24. novembar).

Posle završnog turnira za osmoricu najboljih u ovoj godini, koji u nedelju počinje u londonskoj dvorani “O2”, zavesa na sezonu biće spuštena na Dejvis kupu, takmičenju sa stoletnom tradicijom, ali s potpuno novim formatom od kada je postalo čedo sportskih preduzetnika a ne više pod kapom Međunarodne teniske federacije.

U “Magičnoj kocki” (“Kaha mahika”) prvi put se neće igrati na šljaci, a ona je jednom eksperimentalno bila i plava, već na zelenoj tvrdoj podlozi proizvođača “Grin set” u kojem glavnu reč vodi Havijer Sančez Vikario, brat nekadašnjih španskih teniskih junaka Aranče i Emilija.

– Nadmorska visina Madrida od 667 metara čini podlogu brzom. Zato će ona biti malo sporija nego na finalnom turniru u Madridu, koju isto postavlja “Grin set” – obrazložio je nekadašnji španski teniser Albert Kosta, direktor Dejvis kupa.

Osamnaest reprezentacija je podeljeno u šest grupa sa po tri. Srbija je s Francuskom i Japanom. Selektor Nenad Zimonjić osloniće se na Novaka Đokovića, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here