FSS
Dragan Stojković Piksi

Fudbalska reprezentacija Srbije putovaće oslabljenja na prijateljske mečeve u Japanu, gde ih u junu očekuju dueli sa domaćom selekcijom i Jamajkom!

Orlovi zbog povreda neće moći da računaju na Aleksandra Mitrovića, Dušana Vlahovića, Andriju Živkovića i Darka Lazovića, dok su spisku pridodati najbolji strelac Supertlige Mlan Makarić i krilni napadač Partizana Nemanja Jović.

– Ovom spisku su dodata dva imena, Milan Makarić, najbolji strelac SL, i Nemanja Jović koji je prekomandovan iz mlade selekicje u A tim. Mitrović, Vlahović, Živković i Lazović su imali u nedelju veče preglede i ustanovljeno je da ne mogu da budu s nama – rekao je selektor Dragan Stojković i dodao:

– Mitrović je pre tri nedelje pretrpeo povredu rotatora levog kuka, nije ni trenirao od tada. Lazović je imao problem sa zubnim implantom, koji je morao da bude saniran. Vlahović oseća hronične bolove u preponskoj regiji, a Živković je na pretposlednoj utakmici pretrpeo lakšu povredu kolena, ali i dalje oseća bolove sa unutrašnje strane.

Na pitanje zašto na prvobitnom spisku nije bilo igrača Zvezde i Partizana, Stojković je rekao:

– Gledao sam poslednja dva derbija, u prvenstvu i Kupu. Iskren da budem, nisam oduševljen. To je vrlo kratko. Niko od igrača nije nešto posebno pokazao, ali mali Jović je za svoje godine pokazao neku razliku koja je bila intrigantna. U situaciji kada može da mu se pruži prilika, zašto da ne.

Podsetimo, Srbija će će 7. juna u Hjogu igrati prijateljsku utakmicu protiv Jamajke, a pet dana kasnije u Kobeu protiv Japana, na Kirin kupu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here