kss.rs

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković saopštila je spisak od 15 igračica na koje računa u prvom prozoru kvalifikacija za Evropsko prevenstvo 2023. godine.

Košarkašice Srbije zvaničnu odbranu titule prvaka Evrope počinju narede nedelje, kada startuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2023. godine u Izraelu i Sloveniji.

Srbija senalazi u grupi sa Bugarskom i Hrvatskom, a u prvom kvalifikacionom prozoru odigraće samo jednu utakmicu, kada će u nedelju, 14. novembra od 18 sati sastati sa reprezentacijom Hrvatske u Zaboku.

Selektorka Srbije Marina Maljković za utakmicu protiv Hrvatske na raspolaganju će imati 15 igračica: Sašu Čađo (Polkovice), Ivon Anderson (Venecija), Nevenu Jovanović (Šopron), Tinu Krajišnik (Galatasaraj), Draganu Stanković (USK Prag), Aleksandru Crvendakić (Lion), Katarinu Zec (Araski), Jovanu Nogić (Promete), Minu Ðorđević (Budućnost), Ivanu Katanić (Kangarus basket), Teodoru Turudić (Ružomberok), Ivanu Racu (San Ðovani), Mašu Janković (Crvena zvezda), Sofiju Olić (Partizan) i Višnju Stefanović (Art basket).

Reprezentativke se sutra okupljaju u Beogradu u hotelu „Kraun Plaza“, a treniraće u dvorani „Vizura Tošin bunar“ do naredne subote, kada će krenuti put Hrvatske.

Do kraja kvalifikacija igraće se još dva prozora – u novembru 2022. i februaru 2023. godine, kada Srbiju očekuje dvomeč sa Bugarskom, odnosno duel sa Hrvatskom u Srbiji.

Čak 38 reprezentacija bori se za 14 mesta na Eurobasketu 2023. godine, gde će se naći pored domaćina Izraela i Slovenije.

Plasman iz kvalifikacija obezbediće deset reprezentacija pobednika grupa, kao i još četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here