Matić samouveren: Možemo da se borimo za titulu u Premijer ligi!

0
EPA/PETER POWELL

Srpski fudbaler odigrao je svih 90 minuta u pobedi svog tima protiv Šefild junajteda.

Isprva je ličilo na novu agoniju Mančester junajteda, ali su se Markus Rašford i Antoni Marsijal postarali da tako ne bude. Njhovim pogocima, Đavoli su uspeli da preokrenu rezultat i slave na gostovanju poslednjeplasiranom Šefild junajtedu (2:3), koji je do sada osvojio samo bod u 13 odigranih kola.

Čitavu utakmicu u dresu Junajteda odigrao je Nemanja Matić, koji je prethodne dve Premijerligaške utakmice protiv Mančester sitija i Vest Hema presedeo na klupi. Kaže da je sasvim zadovoljan prikazanim, te da nije bilo realno da sve bude lagano za Đavole, uzimajući u obzir da se Šefild bori za opstanak.

– Ne smatram da smo polako počeli meč, tačno smo znali šta možemo da očekujemo. Oni su se borili za život. Nesrećno smo zbog male greške primili gol, ali smo uspeli da preokrenemo utakmicu i postignemo tri gola – izjavio je Nemanja Matić za BBC nakon sinoćne pobede u Šefildu.

Srpski reprezentativac posle nove pobede Junajteda, inače pete u poslednjih šest kola, najavljuje da bi Mančester junajted mogao da se uplete i u borbu za  titulu. Trenutno, tim Olea Gunara Solskjera ima 23 boda i nalazi se na šestom mestu na tabeli, odmah iza Evertona, ali i uz meč manje (protiv Barnlija još iz prvog kola). Prvoplasirani Liverpul je trenutno pet bodova ispred.

– Ovo su nam veoma važna tri boda, približavaju nas timovima na vrhu tabele. Samo da nastavimo ovim putem. Ponekad će biti tesno, ali moramo da pokažemo snagu na svakoj utakmici. Verujem da imamo kvalitet da se borimo za titulu – podvukao je srpski fudbaler.

Za kraj, istakao je da Šefild junajted ne zaslužuje da bude zakucan za dno tabele sa samo jednim osvojenim bodom.

– Dobra su ekipa. Ne zaslužuju da imaju samo jedan bod ove sezone, ali to je fudbal – zaključio je Matić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here