Ruski teniser Danil Medvedev istakao je da neće kritikovati Rodžera Federera zbog odluke da se povuče sa Rolan Garosa, a dodao je da mu je drago što su Novak Đoković i Rafael Nadal u drugoj polovini žreba.

Medvedev je ove sezone ostvario prve pobede na grend slemu u Parizu. Do četvrtfinala je došao pošto je pobedio Čileanca Kristijana Garina 6:2, 6:1, 7:5.

– Shvatio sam da na Rolan Garosu treba da igram kao na betonu, jer loptica odskače nisko i brzo. Ne znam da li je tako bilo ranije ili samo nisam imao sreće. Dopadaju mi se i loptice. Naučio sam da se krećem na šljaci – rekao je Danil.

– Nikad ne znamo šta budućnost donosi, ali nadam se dobrim rezultatima u Prizu. Nadam se da ću dolaziti u godinama koje slede, beležiti odlične rezultate, možda i osvojiti jednom turnir ovde.

U nedelju je odjeknula vest da je od turnira odustao Rodžer Federer, posle teškog meča i pobede nad Dominikom Kepferom u trećem kolu.

– Bio je to odličan meč, ali je jasno bilo da će Rodžer biti umoran posle toga. Ima 39 godina, nije odigrao mnogo mečeva ove godine, verujem da njegovo telo pati. Svi znamo da želi da osvoji grend slem. Vimbldon je sigurno cilj, tamo će i sa 50 godina imati dobre šanse. Želi da se pripremi na najbolji mogući način.

Na konstataciju da mnogi kritikuju Švajcarca zbog te odluke, drugi nosilac je odgovorio:

– Tenis je brutalan. Ako je Kepfer želeo da bude u sledećoj rundi, trebalo je da pobedi Rodžera. Nije bitno što se Rodžer kasnije povukao. Tako stvari funkcionišu u tenisu. Možda je Rodžer osetio bol u kolenima, možda je shvatio da bi narednim duelom naškodio sebi. Istovremeno, razumem ljude koji ga kritikuju, ali ja to neću činiti.

Pitali su novinari Rusa koliko se promenio njegov pristup takmičenju, s obzirom na to da su Novak Đoković i Rafael Nadal u drugoj polovini žreba.

– Novak i Rafa su pokazali da su veliki šampioni, pogotovo na slemovima. Naravno da je bolje kada vas žreb razdvoji. Oni su u drugom delu žreba i Cicipas, Zverev i ja smo srećni jer znamo da ne možemo da se sretnemo sa njima do finala. Naročito kada pričamo o Rafi, koji je ovde osvajao titulu 13. puta. Mene čeka duel sa Stefanosom, koji je jedan od četvorice najboljih na šljaci, pored Saše, Novaka i Rafe. Radujem se tom duelu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here