EPA/Christophe Petit Tesson
Novak Đoković i Danil Medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev srećan je što će od ponedeljka biti na prvom mestu ATP liste, ali ističe da je rano pričati o “novoj eri”.

Novak Đoković je u četvrtak izgubio u Dubaiju, što je automatski značilo da će od ponedeljka titulu prvog reketa sveta nositi Danil Medvedev.

– Mnogo emocija sam osetio jutros kada sam se probudio. Novakov poraz je značio da ću biti prvi na svetu u ponedeljak, bez obzira na to šta uradim do kraja. Dobio sam mnogo poruka. Ali na kraju sam morao da se fokusiram na meč. Nije mi bilo lako da ostanem fokusiran. Čitav ovaj dan je rolerkoster – rekao je Rus posle pobede nad Jošihitom Nišiokom.

Poslednji teniser koji je pre tzv. Velike četvorke (Novak Đoković, Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Mari) bio na prestolu jeste Amerikanac Endi Rodik, još davne 2004. godine. Na pitanje da li počinje nova era u tenisu, šampion US opena je rekao:

– Teško je reći, pogotovo kada pogledate šta se dešavalo na poslednjim slemovima. Uglavnom su ih osvajali članovi velike trojke, mada ja jesam uzeo titulu na US openu. Moram da nastavim da se trudim da budem bolji, da napredujem. Rano je pričati o novoj eri, ali srećan sam što sam ostvario tako veliki cilj.

Medvedeva u polufinalu Akapulka čeka duel sa Rafaelom Nadalom. Biće to repriza finala Australijan opena.

– Uvek je čast igrati protiv člana Velike četvorke. I veliki je izazov. Na Australijan openu sam bio blizu pobede nad Nadalom, ali nisam mogao. Bio je to težak poraz za mene, ali to je tako u sportu. Sada ću pokušati da se osvetim. Ako budem mogao da pobedim sutra, biće super. Ako ne, onda u Indijan Velsu ili Majamiju – zaključio je Danil.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here