EPA/Ekaterina Shtukina
Dmitrij Medvedev

Poljski ministar spoljnih poslova Radek Sikorski izjavio je za “Gardijan” da su navodno SAD pripretile Moskvi da će uništiti ruski kontingent u zoni SVO ukoliko Rusija tamo promeni nuklearno oružje. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev upozorio je da bi to dovelo da svetskog rata.

“Kao prvo, Jenkiji do sad nisu govorili ništa slično jer su oprezniji nego Poljaci. Drugo, udar Amerikanaca po našim ciljevima označio bio početak svetskog rata i svaki ministar spoljnih poslova, čak i takve zemlje kao što je Poljska, treba to da shvati. Treće, uzimajući u obzir da je još jedan Poljak, Duda, nedavno rekao da želi da se na teritoriji Poljske razmesti taktičko nuklearno oružje, Varšava neće ostati po strani i sigurno će dobiti svoj deo radioaktivnog pepela”, napisao je Medvedev na mreži “X”.

Tim povodom oglasila se i portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova koja je Sikorskom skrenula pažnju da bi bilo bolje da govori o ulozi Amerike u eksplozijama na „Severnim tokovima“.

– Bolje bi bilo da poljski ministar spoljnih poslova kaže šta zna o eksplozijama na gasovodima “Severni tok” i ulozi Vašingtona u tom zločinu – rekla je ona za list „Izvestija“.

2 COMMENTS

  1. SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
    SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

    NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here