EPA
Američki san: Micić u duelu sa Marinkovićem

Dugo je Vasilije Micić želeo da se oproba u najjačoj ligi sveta i san mu se konačno ostvario! Srpski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor sa Oklahomom, vredan više od 23.000.000 dolara.

Micić je draftovan 2014, a izabrala ga je Filadelfija, koja je prava na njega prosledila Tanderu 2020. Odlazak u NBA je logičan iskorak za najboljeg evropskog plejmejkera u poslednjih nekoliko godina. Vasa je odavno “prešao igricu” na evropskim parketima. Sa Anadolu Efesom je dva puta osvojio titulu šampiona Evrope, a bio je dvostruki MVP završnih turnira EL. Posle pet godina Vasa napušta Istanbul, a pred njim je najveći izazov u karijeri. U Oklahomi će imati mlade saigrače, kojima će moći da pomogne iskustvom i kvalitetom. Micić neće biti jedini Srbin u Tanderu, pošto je Aleksej Pokuševski već tri sezone deo Oklahome. Krilni košarkaš ne krije zadovoljstvo zbog dolaska zemljaka, na tviteru je okačio zastavu Srbije i smajli. Srpskim ljubiteljima košarke ostaje da se nadaju da će pre Amerike dvojicu članova Tandera moći da gledaju zajedno i na predstojećem Mundobasketu.

Petrušev u Filadelfiji

Reprezentativac Srbije Filip Petrušev igraće za Filadelfiju 76 u Letnjoj NBA, saopštila je američka franšiza. Filadelfija je pre dve godine draftovala Petruševa kao 50. “pika” i sada je dobio šansu da se izbori za mesto u timu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here