EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u četvrtak ekipu Milana u prvom meču 1/16 finala Lige Evropa.

Samim tim mnogo se priča o postavi kakvu će “rosoneri” izvesti u Beogradu, samo tri dana pre velikog gradskog derbija sa Interom.

Iako se pretpostavljalo da će se trener Stefano Pioli odlučiti za “istumban” tim, to se neće desiti prema poslednjim informacijama iz Italije.

Kako piše Gazeta delo sport, rotacija će biti liminitarana za duel sa timom Dejana Stankovića.

Na golu je jedina dilema između Rumuna Ćiprijana Tatarušanua i Đanluiđija Donarume, što će Pioli odlučiti tek u prestonici Srbije.

Na desni bok u odbrani se vraća pouzdani Davide Kalabrija, u centrali će biti kapiten Alezio Romanjoli, do njega Fikajo Tomori ili Simon Kjer, a na levoj strani hitri Teo Ernandes.

Takođe, oporavio se Sandro Tonali, koji će delovati verovatno uz Sualiho Meite, mada je u igri i Ismael Benaser, a ispred će biti bivši vezista Borca iz Čačka i Donjeg Srema Rade Krunić, kao iznenađenje koje se najavljuje ispred Samuela Kastihelja, još jedan povratnik Ante Rebić i talentovani Rafael Leao.

U napadu se očekuje Mario Mandžukić ispred Zlatana Ibrahimovića.

Ovo su samo pretpostavke, ali je jasna namera Piolija da neće potceniti crveno-bele u trenutku kada je Milan izgubio od Specije, a sledi mu bitan meč sa Interom.

Ipak, i Liga Evrope mu je podjednako važna…

Italijani pretpostavljaju da će ovaj tim biti za Zvezdu: Donaruma (Tatarušanu) – Kalabrija, Romanjoli, Kjer (Tomori), Ernandes – Tonali, Meite (Benaser) – Krunić (Kastiljeho), Rafael Leao, Rebić – Mandžukić.

Utakmica se igra u četvrtak sa početkom u 18.55 na stadionu “Rajko Mitić”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here