Fudbaleri Partizana otputovali su u Slovačku gde u revanšu sa Dunajskom Stredom u četvrtak uveče brane prednost od jednog gola iz prve utakmice u Humskoj.

Pre meča, trener Aleksandar Stanojević je na konferenciji obećao ofanzivu njegovog tima.

– Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada sa 2:0. Prvo nas moraju da pobede, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš – pojasnio je šef stručnog štaba crno-belih.

Stanojević uoči revanša ima problem na poziciji desnog beka gde ne može da računa na Marka Živkovića (suspenzija) i Aleksandra Miljkovića (povreda).

– Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam – kaže Stanojević.

Na golu Parizana neće biti iskusnog Vladimira Stojkovića koji je otišao u Saudijsku Arabiju, ali trener crno-belih kaže da ima poptuno poverenje u Aleksandra Popovića i Nemanju Stevanovića.

– Ne bih stavljao upitnike pored Popovića i Stevanovića. Pokazali su se. Stojke će nam nedostajati zbog sigurnosti, ali i u dvojicu preostalih golmana imam maksimalno poverenje. Neca će braniti već protiv Voždovca. Rotirali smo golmane i prošle sezone. Da, Pop je u prednosti, u situaciji kad imam dva dobra golmana šansu ću prvo dati mlađem – zaključio je Stanojević.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime