EPA/Nicola Fossella

Moskva poziva da se ne politizuje spremnost američkog predsednika Donalda Trampa da isporuči Rusiji medicinsku opremu, uključujući i respiratore, taj gest je pokazatelj odgovornog pristupa zajedničkoj borbi protiv kovida19, izjavio je zamenik ministra inostranih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

– Smatram da je ovo potpuno prirodan odgovor na izazov vremena i ne treba mešati nikakvu politiku u datoj situaciji – rekao je Rjabkov.

Rjabkov je dodao da je Moskva zahvalna američkom predsedniku na spremnosti da Rusiji isporuči medicinsku opremu.

– Zahvalni smo na potvrdi američke strane o pružanju podrške i pomoći Rusiji. Shvatamo to kao humani gest i kao manifestaciju odgovornog pristupa u borbi protiv pandemije. Rusija je na isti način postupala kada je pružila Americi humanitarnu pomoć – rekao je on.

Američki lider je u sredu na konferenciji za novinare u Beloj kući izjavio da će SAD pomoći Rusiji i drugim zemljama isporukom respiratora zbog situacije vezane za virus korona, kada organizuje sopstvenu proizvodnju.

Ranije je Rusija poslala Sjedinjenim Američkim Državama medicinsku opremu zajedno sa respiratorima. Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov istakao je da je međunarodna saradnja u borbi sa virusom korona neophodna, jer se nijedna zemlja ne može samostalno izboriti s pandemijom.

Tramp je to ocenio kao lep gest i zahvalio Rusiji na upućenoj opremi, koja će omogućiti da se spasu životi Amerikanaca pred naletom pandemije virusa korona.

S tim u vezi, portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je Moskva uverena da će SAD moći da pruže podršku Rusiji u vezi sa virusom korona ukoliko to bude potrebno.

1 KOMENTAR

  1. E lu,de ruske duše.Pa zar mislite da oni to cene.Pa oni su bez duše,srca i morala.To je ljudski otpad.Dno dna.Zar niste čuli izjave njihovih generala:treba iskoristiti ovu situaciju oko virusa i vratiti Krim Ukrajini.Oni u svakoj situaciji ne vide da treba ppomoći čovečanstvu,već kako mu napakostiti.Z.le duše u svakoj situaciji ostaju z,le duše.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime