EPA-EFE/Dave Hunt
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal otkrio je da ga je poslednjih dana nešto više mučila povreda stopala, zbog koje je propustio završnicu prošle sezone.

Nadal se plasirao u četvrtfinale mastersa u Indijan Velsu, pošto je savladao Rajlija Opelku sa 7:6 (3), 7:6 (5).

Na konferenciji za medije posle meča, novinari su upitali 21-strukog grend slem šampiona u kakvom je stanju njegovo stopalo, zbog čije povrede je propustio polovinu prošle sezone.

– Kako kad. Neću da lažem ili krijem nešto. Danas sam se osećao malo lošije nego prethodnih dana. Istina je da mi je stopalo poslednjih par dana pravilo malo više problema. To se dešava, mogao sam da očekujem. Nastojim da budem spreman za sve. Ovo je svakako poslednji turnir koji ću igrati na betonu pre nego što pređem na šljaku. Moram još malo da se potrudim, nadam se da će mi stopalo biti dobro. Ne razmišljam previše o tome. Ako se nešto dogodi, moraću to da prihvatim – rekao je Rafa.

Španac ima fantastičan početak sezone – za sada je zabeležio 18 pobeda i nijedan poraz.

“Iznenađen sam. Osvojio sam tri titule i igraću četvrtfinale Indijan Velsa. Ne mogu da kažem ni da sam ostvario san, jer pre dva meseca nisam ovo mogao ni da sanjam”.

Naredni protivnik biće mu australijski teniser Nik Kirios.

– Nik je težak protivnik na svim podlogama. Kada igra dobro, kada je motivisan, jedan je od najtežih rivala. Ali u ovoj fazi takmičenja ne možete očekivati ništa drugo. Moraću da igram dobro, videćemo šta će biti – zaključio je Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here