Brazilac s portugalskim državljanstvom Žoao Pedro (27) postigao deset golova u prvih 15 kola italijanskog prvenstva.

U utakmici u kojoj je Filip Đuričić podsetio o kakvom se vihornom igraču radi, dugogodišnji Kaljarijev napadač je osvežio sećanje na proslavljenog Luiđija Rivu, evropskog prvaka s Italijom 1968, legendu tima sa Sardinije, najboljeg strelca u njegovoj istoriji.

Kaljariju odlično ide u ovoj sezoni. Kad bi se prvenstvo sada završilo, kao četvrtoplasirani bi igrao u Ligi šampiona recimo. Jedan od najzaslužnijih za radost temperamentnih navijača sa Sardinije jeste Žoao Pedro, koji je deseti pogodak postigao na meču sa Sasuolom u gostima.

A domaćin je vodio s 2:0 preko Domenika Berardija u 7. minutu posle brzog protivnapada koji je vukao Đuričić, strelac drugog gola u 36. Pedro je smanjio u 51, a Sasuolo je imao priliku da još jednom stekne dva gola prednosti. Berardi je u 65. iz penala pogodio stativu. Kazna je došla u poslednjem minutu – 2:2.

Žoao Pedro je drugi igrač u istoriji Kaljarijevog vojevanja u Seriji A koji je u prvih 15 utakmica dosegao do deset pogodaka (na deobi drugog mesta liste strelaca s Belgijancem Romeluom Lukakuom iz Intera, nepriskosnoveno vodi golgeter Lacija Čiro Imobile sa 17). Prvi je, naravno, Điđi.

U sezoni 1968/69, nekoliko meseci posle rimskog finala s Jugoslavijom na Evropskom prvenstvu, u kojem je u ponovljenoj utakmici (2:0) dao prvi gol, slavni napadač “azura” je u prvih 15 kola postigao i 12 pogodaka (najbolji strelac sezone s 29), a 1973/74. i 11.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here