Tanjug
Leskovac

Do kraja februara i u prvih deset dana marta Agencija za licenciranje stečajnih upravnika ponudiće na prodaju imovinu nekoliko nekadašnjih društvenih preduzeća sa područja Jablaničkog okruga.

Neka od preduzeća, poput Trgovine ‘’Vučje’’ biće ponudjena prvi put. Početna cena imovine, u koju spada magacin za smeštaj alata i delova, površine 15o kvadratnih metara u Donjoj Jajni, iznosi 1.070.105,4i dinar, a javno nadmetanje je zakazano za 24. februar u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika u Beogradu.

‘’Vinarska podrumi’’ u Vlasotincu ne radi više od dve decenije, ali se njena imovina do sada nije našla na tržištu. Čine je gradjevinski objekti, odnosno upravna, poslovne i pomoćne zgrade , proizvodni pogoni, podrumi, radionice i magacini , ukupne površine 10.329 kvadratnih metara, zemljište od 22.728 kvadrata, oprema i zalihe. Početna cena je nešto manja od 41,5 miliona dinara.Prodaja javnim nadmetanjem održaće se 3. marta u prostorijama ALSU.

Istog dana i na istom mestu, na prodaju će biti ponudjena po drugi put imovina Preduzeća ‘’Interlemind’’, a sedmicu kasnije i javno nadmetanje za prodaju imovine ‘’Agrar fruita’’ iz Bošnjaca.

Radi se o poslovnom prostoru, odnosno prostorijama za ugostiteljsku delatnost, površine 160 kvadratnih metara u Bošnjacu, zemljištu pod objektom – 3.216 kvadrata, opremi i inventaru. Početna cena 1.185.589,oo dinara. Ovaj poljoprivredni kombinat prodavan je, u proteklih pet godina, isto toliko puta. Četiri nadmetanja bila su neuspešna, a na poslednjem 2017. godine, novi vlasnici jedno dela imovine, postale su leskovačke kompanije ‘’Lemeks Gamakom’’ i ‘’Strela’’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here