Nekadašnji trener Herte Fridhelm Funkel oduševljen je sezonom Roberta Levandovskog i veruje da je napadač Bajerna zaslužio Zlatnu loptu.

Poljak je dao 55 golova na 46 utakmica za Bavarce, koji u nedelju igraju finale Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom u pokušaju da kompletiraju triplu krunu.

-Nema dileme, senzacionalna sezona, niko ove godine nije ni blizu bio da pokaže ono što je Levandovski pokazao. Dao je mnogo golova, upisao mnogo asistencija, uz to je postao i pravi timski igrač, a to nije uticalo na njegov učinak. On je viđen za najboljeg fudbalera godine na svetu – kaže bivši trener Herte i Ajntrahta i dodaje:

– Ronaldo i Mesi su rano eliminisani iz Lige šampiona, Mesi nije ni prvak u Španiji. Nije bilo velikog reprezentativnog takmičenja, pa je Liga šampiona još više u fokusu, a Levandovski je izvanredan fudbaler.

U nedelju će napad Parižana predvoditi Nejmar, ali Funkel smatra da je 32-godišnji Levandovski bolji i od njega.

– Nejmar je takođe igrač svetske klase, ali konstantnost koju je Levandovski pokazao ne može se videti kod Nejmara. On je neverovatan, umetnike je, ali previše drami – čim ga dodirnu, on pada, pravi predstavu da ostavi utisak na sudiju. Niko drugi to ne radi, a Levandovski je potpuno drugačiji, ne dozvoljava da ga lako obore niti simulira. To nije dostojno svetske fudbalske zvezde – zaključuje Funkel.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here