EPA
Nemačka železnica

Nemačke železnice (Dojče ban DB) izrekle su prve dugoročne zabrane korišćenja njihovih prevoznih sredstava osobama koje su odbijale da nose zaštitne maske, objavili su danas nemački mediji.

“DB je izrekao zabranu prevoza njihovim sredstvima za više od deset osoba zbog višestrukog odbijanja da nose zaštitne maske”, rekla je portparolka DB za Velt am Zontag.

Tim osobama je u sledećih šest meseci zabranjeno da koriste prevozna sredstva DB-a, kako u međugradskom, tako i u lokalnom prometu, a takođe im je zabranjeno da ulaze na železničke stanice širom zemlje.

Kod većeg dela osoba kojima je izrečena zabrana prevoza, radi se o “pripadnicima pokreta koji negira postojanje pandemije koronavirusa.” Oni su u decembru na društvene mreže postavili video snimak u kojem se bez zaštitne maske kreću jednim vagonom DB-a i pritom napadaju putnike s maskama.

U slučaju nepoštovanja izrečene zabrane, DB se sprema da podnese kaznenu prijavu zbog ometanja privatnog poseda.

U Nemačkoj se od uvođenja prvih mera u borbi protiv pandemije koronavirusa prošlog proleća razvila i scena tzv. “Querdenker” (u slobodnom prevodu: oni koji razmišljaju van uobičajenih okvira) koji se protive merama i na protestima redovno negiraju postojanje pandemije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here