EPA-EFE
NATO vojnici

Vojne vežbe NATO “Zaštitnik Evrope – 2020“ postaće najveće prebacivanje američkih snaga ns evropski kontinent za poslednjih 25 godina, piše “Junge Velt”.

Kako navodi autor materijala, prema scenariju vojnih vežbi koje su počele 2020. godine, američki vojnici će se prebaciti preko Atlantika u Zapadnu Evropu, a zatim u Poljsku i Baltik – „što bliže ruskoj granici“.

“Zvanično, to su vojne vežne američke vojske, a u stvari države-članice Severnoatlanske alijanse vežbaće ofanzivu u slučaju rata protiv Rusije”, navodi se u članku.

Prema podacima ovog medija, u okviru vojnih vežbi SAD nameravaju da provere efikasnost logistikena putu po Evropi, dok će nemačka odigrati važnu ulogu u tom događaju.

3 COMMENTS

  1. Nemacka mora da podrzava “prijatelje i zastitnike”, ali Pojska i Balticke zemlje to cine iz ciste mrznje. Treba li ih sazaljevati? Ima dosta zemalja koje nikako nisu smele biti primljene u Evropu, ali su ih “zastitnici” silom ugurali. To se porobljenoj Evropi sad sveti. Samo pojedinci vide da su zrtve tudjih interesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here