Srpski košarkaš je svojim učinkom u dramatičnoj pobedi Denver Nagetsa protiv Feniksa posle produžetka došao do 29. tripl-dabla u NBA takmičenju.

 

To je jedan više tripl-dabl nego što je tokom bogate karijere ostvario Majkl Džordan.

Sedamnaesti put je to uradio Jokić u samom Denveru, 17. put su Nagetsi pobedili pred svojom publikom kada je srpski as na domaćem terenu ostvario tripl-dabl, a interesantno je da je ovo bio tek treći njegov takav nastup u uvodnom delu sezone. Inače, kada se računaju i tripl-dablovi u plej-ofu, srpski reprezentativac je već dogurao do 33. A i po tome je bolji od Džordana.

Novi igrač Hjuston Roketsa, Ol-star bek Rasel Vestbruk, ušao je minule noći u istoriju NBA lige.

Naime, nakon što je Nikola Jokić prestigao Majkla Džordana po tripl-dabl učincima, Vestbruk je prestigao Irvina “Medžika” Džonsona – dosad su obojica imala po 138, ali je Vestbruk sa 28 poena, 13 asistencija i 10 skokova u dramatičnoj pobedi nad Nju Orlealnsom (126:123) napravio iskorak.

Od njega sada više utakmica sa tripl-dabl ostvarenjima ima samo još Oskar Robertson, 181. Podsetimo, Vestbruk je prethodne tri sezone završio sa prosečnim tripl-dabl učincima, ali je posebno ponosan što je prestigao idola, čije je postere imao kao mali.

– Nikada, zapravo, i ne stižem da razmislim o onome što sam, u tom statističkom smislu, uradio. Ova noć će biti drugačija. Odvojiću koji momenat i biti zahvalan što sam došao u priliku da se nadmećem i ostvarim nešto tako – rekao je Vestbruk.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica nisu uspeli da spreče novi NBA poraz Sakramento Kingsa.

U trećem ovosezonskom takmičarskom nastupu zabeležen je i treći poraz, ovoga puta sa više nego ubedoljivih 113:81 na gostovanju Juti.

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović je blistao, ubacio je pet trojki iz devet pokušaja, završio meč sa 26 poena, šutom iz igre 10/18, uz četiri skoka, te po asistencijom i “krađom”. Odlično su ga pratili Mičel (15), Konli i Niang (po 12).

NBA rezultati:

Milvoki – Majami 126:131 (produžetak)

Detroit – Filadelfija 111:117

Njujork – Boston 95:118

Atlanta – Orlando 103:99

Hjuston – Nju Orleans 126:123

Čikago – Toronto 84:108

Klivlend – Indijana 110:99

San Antonio – Vašington 124:122

Juta – Sakramento 113:81

Feniks – LA Klipers 130:122

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here