Najbolja srpska teniserka Nina Stojanović pobedila je Rumunku Irinu Begu, 6:3, 6:4 i plasirala se u 2. kolo Australijan opena u kojem će se sastati sa Serenom Vilijams.

Nina možda nije imala sreće sa žrebom, Amerikanka na ovom turniru juri izjednačenje rekorda Margaret Kort od 24 grend slem titule, ali jedno je jasno, naša teniserka neće imati šta da izgubi.

Protiv Begu je igrala veoma dobro, kaže da je veoma zadovoljna krajnjim ishodom.

– Mislim da sam imala čitav meč pod kontrolom. Jesam krenula sa 0-40, nije lep osećaj, ali u tim trenucima sam imala mnogo opcija u glavi i uopšte nisam bila koncentrisana na jednu. Bila sam previše uzbuđena, htela sam sve, a onda sam sebi rekla ‘hajde polako’ i išla sam poen po poen. Taj prvi gem mi je mnogo značio psihički, znala sam da samo treba da se koncentrišem na igru, i držala sam posle fokus tokom celog meča – kaže Nina.

Prošle godine, na grend slem debiju, izgubila je od Anastastije Pavljučenkove. Tada nije imala ni sreće u ključnim poenima, sada je sve bilo drugačije. Osećaj posle pobede na grend slemu je fantastičan.

– Divan je osećaj. Pokušala sam da ne razmišljam o prethodnoj godini i duelu sa Pavljučenkovom, ali nije bilo moguće. Sećam se da sam tada bila jako stegnuta. I sada sam imala tremu uprkos tome što sam prošle nedelje igrala turnir na istim terenima. Ipak, odigrala sam dobro, konačno sam pokazala igru kakvu želim, agresivnu igru, nisam se povlačila ni u jednom trenutku – dodala je Stojanovićeva.

Za nju nema dileme, igraće protiv možda i najbolje igračice svih vremena.

– Serena je za mene idol, po mom mišljenju, Novak i ona su najbolji u istoriji. Oduvek sam sebe zamišljala i nadala sam se kako igram protiv nje, pitala se hoću li uspeti i kako je to… Nemam šta da izgubim i jako se radujem meču. Potrudiću se da nastavim da igram svoju igru, a trema će postojati, jer nikada nisam igrala na tolikom stadionu. Nastojaću ipak da se opustim i da probam da uživam.

Nina kaže da, iako se divi Sereni, nikada nije detaljno analizirala njenu igru. Svesna je da i Amerikanka ima svojih trenutaka slabosti koje će pokušati da iskoristi.

– Nikada se nisam trudila da toliko analiziram tuđe mečeve, moram da budem iskrena. Pogotovo ne Serenine, zato što je svako uvek očekivao da će Serena da pobedi. Nikad se ne skoncentrišeš na njene loše stvari zato što nikada nisam ni bila u poziciji da joj budem toliko blizu. Nisam videla do sada loše stvari osim da, što sam više puta primetila, psihički ume da odluta. Ume da bude dosta nervozna. Šta je uzrok tome? Verovatna borba protivnice, tako da ću ja pokušati da dam sve od sebe. Videćemo kako će sve to ići. Ona svaki put igra na velikom terenu, navikla je na publiku. I pritom, sad ponovo imamo i publiku i drugačiji je osećaj. Mislim da će prijati i meni zato što ona ulazi u taj meč kao favorit i mislim da će ljudi uživati i ako ja budem pokazala svoju igru. To će me podstaći da guram kroz meč, da pokažem svoju igru i da se borim do kraja. To mi je neki cilj, samo da ne odustanem u meču, da uživam i da se borim. Naravno i da probam da pobedim – zaključila je srpska teniserka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here