Foto: EPA/RONALD WITTEK
Luka Jović

Luka Jović, napadač Ajntrahta iz Frankfurta, govorio je o periodu provedenom u Crvenoj zvezdi.

Jović je tačno deceniju proveo na “Marakani”, od omladinskih kategorija sve do prvog tima, gde je postao najmađi strelac u istoriji kluba sa 16 godina, pet meseci i pet dana u meču sa Vojvodinom 2014.

Ipak, osim što je kod Nenada Lalatovića dobio šansu, uglavnom nije dobijao minute da iskaže veliki potencijal, pa je tako Miodrag Grof Božović prednost davao čak i iskusnom Predragu Sikimiću.

Jović je morao da promeni sredinu, pa je prešao u Benfiku dve godine kasnije.

– Rano sam došao u Zvezdu i Beograd, igrao sam za mlađe selekcije. Nisam dobio dovoljno minuta u prvom timu, što me je dovelo do prelaska u Benfiku. Posle sam otišao u Ajntraht i to mi je najbolji potez u karijeri – rekao je Jović za sajt Bundeslige.

Jović, čak i pored toga što nije dobio adekvatnu priliku, ističe da ga najlepše uspomene vezuju za Zvezdu.

– To je klub u kojem sam bio 10 godina. Oni koji nisu u Zvezdi ne mogu da razumeju te emocije. Osećam da je Zvezda moj klub i srećan sam što sam bio deo njega. Veoma važna stvar u mom životu – dodao je fudbaler koga je Real Madrid platio 60 miliona evra, pre nego što se vratio u Ajntraht na pozajmicu.

On je napomenuo da je veliku ulogu u njegovoj karijeri odigrao otac.

– U trenutku kada je moj otac dobio ponudu iz Beograda, bio sam ‘na mesecu’. To je bio korak ka ostvarenju sna, ali je bilo teško da kao dete dođeš u grad kao što je Beograd i Crvenu zvezdu. Mnogo mi je nedostajala porodica, bez obzira na to što je uvek bila tu da me podrži.

Pričao je i o tome koliko je velika prednost što je prošao omladinsku školu Zvezde.

– Proći školu Zvezde je prednost. Od početka naučite kako da pobedite i razvijete pobednički mentalitet. Stalno sam pobeđivao sa Zvezdom, bio u odličnoj generaciji i to je imalo uticaja na moj mentalitet – zaključio je Jović, konstatujući da su mu najviše pomogli Toma Milićević i Bratislav Živković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here