EPA-EFE/Christian Bruna

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino rekao je da nije zainteresovan za Evropsku Superligu.

U intervjuu objavljenom u nemačkom Argauer Cajtungu, Infantino je rekao da je FIFA koncentrisana na uspeh Svetskog klupskog prvenstva u novom formatu, na kome će od 2022. godine u Kini učestvovati 24 ekipe.

– Kao predsednik FIFA zainteresovan sam za Svetsko klupsko prvenstvo, a ne za Super ligu. Za mene, ne radi se o utakmici Bajerna iz Minhena protiv Liverpula, već Bajerna protiv Boke juniors – rekao je Infantino, preneo je Eurosport.

– Liverpul ima 180 miliona navijača širom sveta. Flamengo ima 40 miliona navijača, od kojih su 39 u Brazilu. Liverpul možda ima pet miliona navijača u Engleskoj, a 175 miliona širom sveta. Želim da klubovi van Evrope u budućnosti budu privlačni na globalnom nivou. To je moja vizija, da imamo 50 klubova i 50 reprezentacija koji bi mogli da postanu svetski šampioni – dodao je on.

Britanski mediji nedavno su preneli da su saglasnost za učešće u Evropskoj Super ligi već dali Mančester junajted i Liverpul, a da je Real Madrid blizu potvrdnog odgovora.

Kako je tada naveo Skaj, više od 12 klubova iz Engleske, Nemačke, Španije, Italije i Francuske pregovaraju o tome da budu osnivači novog takmičenja, koje bi moglo da počne 2022. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime