EPA/Mohammed Badra
Novak Đokovič

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, nalazi se na listi učesnika za Rolan Garos, a iako je reč o lako promenljivoj listi, nema sumnje da će srpski as braniti titulu, kao i da će biti favorit kada se uzme u obzir forma glavnih konkurenata.

Nije Đoković najbolje otvorio sezonu, istina je da titulu i dalje nema, ali je u Monte Karlu igrao daleko bolje nego prethodnih godina što ostavlja prostora za optimizam.

Srpski as ove godine sprema se za šljaku više nego ikada zbog Olimpijskih igara koje se održavaju u Parizu, a sastavni deo te pripreme biće i Rolan Garos.

Retko je prvi reket sveta u prošlosti bio prvi favorit na ovom turniru zbog dominacije Rafaela Nadala, međutim „kralj šljake“ tek se vratio na teren posle duge pauze i verovatno ni sam ne veruje da može do titule.

Rafu je na mestu favorita zamenio Karlos Alkaras, ali mladi Španac za Novaka ne bi trebalo da bude preterano velika briga. Ne samo zbog toga što ga je prošle godine savladao upravo na pariskoj šljaci, već i zbog povrede sa kojom se Alkaras trenutno muči i zbog koje je otkazao već dva turnira (Monte Karlo, Barselona).

Osim Alkarasa tu je Janik Siner, trenutno drugi teniser sveta, koji bi na Rolan Garosu mogao čak da napadne i prvo mesto, ali problem je podloga na kojoj je ubedljivo najslabiji. Italijan je sličan Đokoviću, što znači da je igrač koji može da se prilagodi svakoj podlozi, ali je i dalje kao i srpski as najslabiji na šljaci.

Jasno se to videlo i na mastersu u Monte Karlu gde je bio daleko od svog najboljeg tenisa pa ga je tako Stefanos Cicipas eliminisao u polufinalu.

Iako je još uvek teško naslutiti šta bi moglo da se desi do Otvorenog prvenstva Francuske jer se igraju još dva mastersa (Madrid, Rim), ono što je sigurno jeste da Novak ima velike šanse da ponovi prošlogodišnji uspeh.

Rolan Garos održava se od 20. maja do 9. juna u Parizu.

1 COMMENT

  1. Ako se skoncentrise na tenis ima sanse ako se zanosi soumenstvom sto je ove sezone obilato radio NEMA.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here