EPA-EFE/Justin Lane
Novak Đoković

Lepa vest za navijače Novaka Đokovića iz Sankt Peterburga. Najbolji teniser svih vremena ne igra na egzibiciji u Rusiji, ali zato njegov kolega iz reprezentacije Laslo Đere, na pitanje novinara u jednoj TV emisiji – da li Novak ima limit – kaže:

– Ne znam. Uradio je toliko neverovatnih stvari i dostignuća, oborio skoro sve rekorde, ne čini mi se da će skoro da se zaustavi. Njegovo telo je u sjajnoj formi. Kako to uspeva? Mislim da je to njegova tajna, sve što radi svakog dana daje mu sposobnost da bude na ovakvom nivou u njegovim godinama. Brine o svom telu, trenira i sve to utiče.

Đere je jedini protivnik koji je Đokoviću uzeo set na ovogodišnjem US openu. U stvari, uzeo mu je dva, ali je ipak izgubio.

– Rekao bih da sam se malo umorio posle drugog seta, a on je počeo da igra neverovatno. Igrao sam moj najbolji tenis u prva dva seta ali je on podigao nivo od trećeg.

I pored poraza, Laci je zadovoljan kvalitetom igre u tom duelu na “Flašing Medouzu”.

– Imao sam još neke dobre mečeve tokom sezone, ali to je bio moj najbolji. Posle nisam igrao na istom nivou, ali to zavisi i od suparnika. Protiv Novaka znate da morate da igrate apsolutno najbolji tenis – rekao je Đere.

Posle egzbicije Trofej severne Palmire, Đere će na odmor pa na pripreme.

– Ići ću u Dubai sredinom decembra na dve nedelje vežbanja. Treniraću puno, te 3-4 nedelje je važno ostati zdrav i sve uraditi.

O ciljevima za 2024. ne želi da priča. Kaže da ima jak razlog.

– U ovu sezonu nisam ušao sa velikim očekivanjima a ispalo je dobro. Zato nemam velika očekivanja ni za narednu. Ova godina je bila duga i teška, ali rekao bih da je bila i uspešna. Ostaviću je iza sebe sa pozitivnim vibracijama – kaže Đere koji je na početku 2023. bio 70. na svetu, a sada je 33.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here