EPA
Srpski teniser

Srpski teniser plasirao se u narednu rundu takmičenja.

 

Srpski teniser u osmini finala mastersa u Madridu odmerio je snage sa Francuzem Žeremijem Šardijem i odneo pobedu rezultatom 2:0, po setovima 6:1, 7:6 za samo sat i 25 minuta igre.

Đoković nikada u karijeri nije izgubio od Šardija, a pokušavao je Francuz (47. na ATP listi) čak 12 puta da ga pobedi, ali nijednom nije ostvario uspeh.

Prvi set je rešio u svoju korist za samo pola sata, ali je u drugom počela rezultatska “klackalica”. Igralo se bez brejk šansi sve dok Francuz nije došao do set lopte. Nikad u karijeri nije uzeo set protiv Đokovića, a bio je na korak od toga.

Ipak, tri dobra servisa spasila su da Francuz iskoristi šansu, Novak je pokazao veću smirenost, ali i sigurnost u odnosu na dotadašnji tok druge deonice. Zbog povećanog broja neiznuđenih grešaka, a i nešto preciznije igre rivala, Đoković nije uspevao da nadigra Šardija sve do pomenute završnice.

Kad je odigran poslednji poen, Đoković je proslavio snažnim stiskom pesnice i polu-čučnjem u kome je na kratko ostao, da bi proslavio prolazak dalje.

Naredni rival biće Marin Čilić, koji je u tri seta savladao našeg reprezentativca, Lasla Đerea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here