Foto: MN Press
KK Crvena zvezda KK Partizan

Trener Partizana Željko Obradović posle pobede nad Lietkabelisom u Evrokupu objasnio je, pre svega, zbog čega je Nemanja Dangubić bio kapiten, a ne Rade Zagorac kao što je to bio slučaj do sada.

– Ne znam u kojem protokolu je to pisalo, ništa specijalno osim što je moja odluka. Ja sam odlučio da on bude kapiten. Niko drugi to ne može da odluči osim mene. To je nešto što je normalno, ja živim sa tim ljudima 24 sata. Gledam šta oni rade na terenu, kako se ponašaju, ne znači da moji igrači koji danas nisu igrali neće igrati u narednom meču. Da li je to 5 sekundi ili 39 minuta i 55 sekundi, ali moraju da daju doprinos. Svako ko nosi dres Partizana, mora da da sve od sebe. Mora – kazao je Obradović.

– Oni nudili, mi nismo hteli da uzmemo. Imali smo nekoliko puta prednost od 10 razlike i dozvoljvali smo im da se vrate. Odbrana izuskuje ogromnu koncentraciju i ne možete da igrate čitav meč lako. Svaku utakmicu su igrali zonu, bili smo spremni, ali pričamo o odbrani čovek na čoveka. Pogotovo kada se priča o ovom timu, jasno je da je šuterski orijentisani, a mi kasnimo na preuzimanju. Moramo da shvatimo da je 10 poena ogromna razlika, ne možemo da imamo jedan loš napad i da primimo dve trojke – naveo je Obradović, a onda ukazao i na neiskustvo njegovih izabranika.

– Oni su mladi momci, njihova želja za napretkom je velika, ako ovako nastave, nastaviće da se razvijaju kao igrači. Koprivica izuzetno pomaže timu, mali Glas je pokazao da ima hrabrost da se diže ne samo za tri poena, ali on to ima u sebi.

Obradović se takođe osvrnuo na spekulacije da postoji igrač na poziciji “petice” koji bi mogao da popuni roster.

– Da bi odustali, trebalo je naći plan za to. Ta tema je bila prisutna van mene. Ja verujem u Koprivicu, videćemo dokle će dogurati i u kakvog igrača, ali verujem u njega. Ta priča o parama i budžetima, bože sačuvaj… Ako bude na tržištu, mislili smo da postoji bilo ko ko će nešto da promeni… Mi imamo hroničnih problema. Madar je tražio da igra pod injekcijama, rekao sam mu “nemoj to radiš, odmori se da budeš spreman protiv Budućnosti” – naglasio je Žoc, a onda i naveo problem sa Zagorcem.

– Zagorac je osetio da su ga zabolela leđa i zablokirao. Da bi igrao u ovoj ligi, moraš da imaš 12 igrača u rosteru. Računam da će svi shvatiti da moraju da pruže doprinos timu. Partizan je tim koji treba da napreduje, radim i kao što sam ceo život radio. Igrači moraju da vode računa o timu. Moj način rada je poznat svima, otvoren za sugestiju, ali ja imam prostora još da učim i ja se tako ponašam. Ko hoće da razgovara, može slobodno da razgovara sa mnom – zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here