Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se večeras obraća javnosti.

Vučić je gotovanje u emisiji na TV Pink započeo čestitkama koje je uputio našim sportistima na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Vučić je govorio o postupku Valentina Incka i odluci da se negiranje genocida i veličanje ratnih zločina zabrani.

– Još nisam dobio analizu svih naši pravnih eksperata, ali ono što je važno jeste da prvo ukažem pijetet prema srebreničkim žrtavama i da sa bošnjacima gradimo bratske odnose – rekao je Vučić.

– Svaki narod ima stvari u prošlosti kojima se ne ponosi, a mi ćemo morati da razgovaramo i da se poštujemo, a ne da gledamo kako jedni drugima da zabijamo nož u leđa – dodao je on.

O predlogu da se Tesla nađe na hrvatskim kovanicama

Na pitanje, kako komentariše izjavu Milanovića da Tesla ima veze sa Srbijom koliko i Brus Li, rekao je da ne razume takav humor.

– Da hoću da se našalim rekao bih mu da su Brus Lija mogli da stave na njihove novčanice. Da su hteli, stavili bi Teslu na vrednije novčanice, a ne na one najsitnije – rekao je Vučić.

On je kazao da ne zna kakve veze Nikola Tesla ima sa Hrvatskom, tako da šale Milanovića ne razume.

– Nikola Tesla je Amerikanac srpskog porekla, od oca Srbina i majke Srpkinje. On je genije i on pripada celom čovečenstvu i u tom smislu može da pripada i Hrvatskoj – rekao je on.

O provokacijama iz Hrvatske zbog imena Vučićevog sina Vukana

Pisanje medija u Hrvatskoj o imenu njegovog najmlađeg sina kaže da je to ozbiljna tema i da je navikao da mu porodica bude na udaru.

– Kažu da sam mu dao ime Vukan jer sam hegemonista… Kako da vam kažem, ja nisam idealna ličnos za njih na ovom mestu, moja porodica je stradala od ustaške ruke… A sad još ostaje i imena deci da nam daju, što bi rekao moj otac. Zamislite da smo mi napisali u bilo kom mediju kako treba da se zovu deca Zorana Milanovića ili Andreja Plenkovića, kakav bi to skandal bio – rekao je on.

Dodao je da je njegov posao da radi za Srbiju, a ne da se bavi takvim provokacijama.

“Biće još više pritisaka po pitanju KiM i BiH”

– Loša vest je da ćemo biti izloženi sve većim pritiscima po pitanju Kosova i Metohije i po pitanju Bosne i Hercegovine – rekao je Vučić.

– Samo hoću da vam kažem koliko je Srbija napredovala u odnosu na sve druge u regionu i zato svi žele da zauzdaju Srbiju – dodao je on.

U decembru još 20 evra građanima

– Imali smo sastanak Ana, Siniša i ja i doneli smo odluku zbog dobrih rezultata u julu da građanima damo još po 20 evra u decembru – kaže Aleksandar Vučić.

Na taj način penzioneri će do kraja godine dobiti po sto evra, dok će svi punoletni građani dobiti po 50 evra od države.

Podsetio je da u septembru penzioneri dobijaju 50 evra pomoći, a svi punoletni građani, kojih ima 5,7 miliona uključujući i penzionere još 30 evra, tako da će penzioneri dobiti 80 evra.

Vučić je kazao da je odluka o dodatnoj pomoći od 20 evra doneta zbog dobrih rezultata, jer očekuje u julu da imamo preko 200 miliona evra suficita u budžetu.

– Imaćemo mnogo više novca i doneli smo odluku da građanima damo još po 20 evra u decembru – kazao je Vučić.

Vučić je naveo da će novac dobiti svi oni koji su se za njega već prijavili a biće otvorena prilika i za dodatne prijave.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here