EPA/Alejandro Garcia

Fudbaler Barselone, Đerar Pike, rano jutros je „razvezao“ jezik i izjavio kako ima informaciju da čak 85 odsto sudija iz Madrida favorizuje Kraljevski klub, a vrlo brzo je usledila reakcija Fudbalskog saveza Španije, koji ne želi da toleriše „ispade“ fudbalera u javnosti, pa je samim tim pokrenuta istraga protiv igrača katalonskog kluba.

Pre svega, Pike bi mogao da bude novčano opomenut u iznosu od 600 do 3.000 evra, što gotovo da neće ni osetiti, ali postoji i drugi aspekt koji bi mogao i te kako da ga „zaboli“.

Naime, Disciplinska komisija mogla bi da mu izrekne drakonsku kaznu, jer ovo nije prvi put da komentariše suđenje, a po tim propisima Pike bi mogao da bude kažnjen supsenzijom od četiri do 12 meseci. To bi bio veliki udarac za iskusnog fudbalera.

Saopšteno je da će Disciplinska komisija razmotriti sve njegove izjave i komentare na račun suđenja, pa da će na osnovu toga doneti konačnu odluku oko toga da li je i u kolikoj meri prekršio pravila i tako možda čak uticao na suđenje svojim izjava. Barselona će ovu kaznu sačekati sa velikim nestrpljenjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here