Pixabay.com

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal je doneo rešenje kojim je okrivljenima D. K., V. V., I. P., M. V. i L. S. odredio pritvor do 30 dana.

Oni su uhapšeni pre dva dana zbog sumnje da su krijumčarili kokain iz Španije, Holandije i Belgije u Srbiju.

Pritvor je prema okrivljenima D. K., V. V., I. P., M. V. i L. S. određen juče usled postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, saopštio je Viši sud u Beogradu.

Okrivljenima D. K., V. V., I. P. i M. V. na teret je stavljeno izvršenje po jednog krivičnog dela udruživanje radi neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, dok je okrivljenom L. S. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi sa stavovima 4 i 2 KZ u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 246 stav 5 u vezi sa stavom 1 KZ.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu – Posebno odeljenje za organizovani kriminal, u roku od tri dana od prijema rešenja.

Ova organizovana kriminalna grupa je, kako se sumnja, u periodu od 6. aprila 2023. do 5. marta ove godine izvršila trafiking oko 70 kilograma opojne droge – kokain tako što je drogu sa teritorije Kraljevine Španije, Holandije i Belgije prenosila radi prodaje na teritoriju Srbije i u zemlje Zapadne Evrope.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here