U Domu omladine u Beogradu održana je komemoracija povodom tragične smrti Dalibora Andonova Grua. Komemorativni skup počeo potresnim govorom Edina Škorića. 

Edin Škorić
– Brate moj mnogi će ovih dana citirati tvoje pesme. Ja brate neću. Neću pomenuti ni jednu pesmu i stih jer smo ih već doživeli i preživeli. Naučio si me da svakog dana mogu da kažem da živim lep život. Nisi me naučio jedno kako da ja tebe tome naučim. Shvatio sam šta su pobede, novi život, novi osmeh. Malo ko ima privilegiju u životu i tu hrabrost. Brate moj, ostavio si tri velika bogatstva da o njima brinem Vuka, Relju i Danicu. I ja ću ih čuvati. Brate moj. Nije tebe pobedio ni kajt, vetar i Dunav, ovde si u meni. Vidimo se uskoro u nekoj novoj pesmi, životu, nekom novom talasu – rekao je Edin.

Od repera se oprostio i Marko Luis, koji je između ostalog istakao da je od Grua imao u svemu neverovatnu podršku.

– Ja bih da podignem pesnicu za hip-hop, za ljubav, za Grua! – rekao je Marko.
Počast tragično nastradalom reperu, osim porodice, supruge Danice i sinova Vuka i Relje i roditelja, odali su brojne kolege i prijatelji, među kojima i Leontina, Boban Rajović, Cobi, Sergej Ćetković, Veljko Kuzmančević, Viktor Savić, Marko Bulat, Nenad Knežević Knez, Niggor sa suprugom Suzanom….
Dalibor Andonov Gru je nastradao na Dunavu, u Zemunu, kada je tokom vožnje kajta udario o vodu. Utapanju je prethodio prelom kičme na dva mesta, posle čega je muzičar ostao paralizovan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here