Tanjug/AP
Emilijano Martinez

Posle još jedne zadivljujuće partije u kojoj je imao nekoliko ključnih obrana u regularnom delu, pa preko odbrane prilikom izvođenja jedanaesteraca gde je Emilijano Martinez “skinuo” udarac Kingsliju Komanu, golmanu Aston Vile dodeljena je nagrada Zlatna rukavica turnira.

Nakon što je prihvatio nagradu na pozornici, 30-godišnjak je spustio trofej do svojih prepona i gurnuo ga prema publici – što je ponovilo njegovo kontroverzno slavlje nakon što je pokupio isto priznanje na Kopa Americi prošle godine kada je Argentina u finalu sa 1:0 bila bolja od Brazila.

Bio je to ujedno i prvi veliki turnir za Martineza koji je za reprezentaciju debitovao prošle godine, neposredno pre najprestižnijeg južnoameričkog takmičenja.

Ipak, preksinoćno slavlje bilo je odgovor na ruganje koje je Martinez dobio od francuske publike.

– Učinio sam to jer su me Francuzi izviždali. Ponos kod mene ne funkcioniše, ne idemo u istu rečenicu – rekao je za Martinez argentinsku radio stanicu La Red.

Dodao je da je to bio trenutak o kojem je sanjao.

“Mislili smo da imamo kontrolu, ali su uspeli da se vrate. Ovo je trenutak o kojem sam oduvek sanjao da ga proživim, nemam reči za to. Otišao sam vrlo mlad u Englesku i želeo bih da zahvalim svojoj porodici koja je uvek bila tu uz mene – zaključio je Martinez.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here