Letnje vreme može da bude nezgodno za ljubimce. Visoke temperature ne prijaju ljubimcima te je neophodno da ih pomognemo da se rashlade. U ovom tekstu pročitajte neke od saveta kojima možete olakšati život ljubimcima tokom ovih letnjih tropskih dana.

1.Izbegavajte da šetate psa tokom najtoplijeg perioda u toku dana

Vašeg ljubmca izvodite u šetnju ili rano ujutru ili uveče kada prođe vrućina. Zamislite da ako je vama vruće, koliko je tek vruće vašim krznenim prijateljima.

  1. Ohladite stan

Potrudite se da u stan bude rashlađen i da u njemu bude prijatno. Vi ćete možda izaći iz stana, sedeti u klimatizovanoj kancelariji ali vaš ljubimac ostaje u stanu. Potrudite se da mu bude ugodno i prijatno.

  1. Pronađite najhladniju prostoriju u stanu

Obezbedite da vašem ljubuimcu bude ugodno koiko god može tako što ćete ga smestiti u najhladniju prostoriju u stanu. Sobe koje imaju pločice predstavljaju pogodno mesto gde oni mogu da leže, jer ih pločice hlade. Navucite zavese jer tako sprečavate da sunce direktno zagreva dom.

4.Hidratacija

Hidratacija je veoma važna, posebno kada je toplo, pa tako jedan od saveta glasi da u vodu koju ste sipali svom ljubimcu stavite i par kockica leda. Isto tako, možete na nekoliko mesta postaviti činije sa vodom kako bi bili sigurni da će ljubimac biti obezbeđen i imati dovoljno vode u toku dana.

  1. Zaleđene flašice spas za ljubimce u kavezu

Spas za životinje koje žive u kavezu, kao na primer zec, veoma je jednostavan. Kako bi ove male krznene životinje bila rashlađene tokom toplih dana, zaledite flašice sa vodom i stavite ih u kavez. Vaši ljubimci će vam biti zahvalni kada se prislone uz flašice kada bude bilo najtoplije u toku dana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here