Član Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Dik Paund rekao je da će Olimpijske igre u Tokiju definitivno biti odložene za 2021. godinu.

Paund za USA Today izjavio da Igara, koje su planirane za drugu polovinu jula i početak avgusta, sigurno neće biti ove godine

– Na osnovu svih informacija koje trenutno poseduje MOK, gotovo da je odluceno da se Igre odlože. Detalji koji slede još uvek nisu definisani, ali Igre nece poceti 24. jula, koliko ja znam. Sve detalje ćemo saznavati u fazama. Odložićemo Igre i počećemo polako da se nosimo sa svim posledicama tog pomeranja, koje će biti velike – rekao je Paund za USA Today.

Da podsetimo, danima unazad u jeku pandemije korona virusa iz raznih krajeva sveta stižu apeli da se Olimpijske igre u Tokiju odlože, a osim sportista i pojedine zemlje poput Kanade su već zapretile bojkotom.

Čak je i američki predsednik Donald Tramp pre nekoliko nedelja izjavio da nema smisla održavati Igre bez gledalaca i da one moraju da budu odložene. Očigledno je da je to postalo neizbežno i da nam prostaje samo da sačekamo zvaničnu potvrdu odlaganja Olimpijskih igara od strane MOK-a.

Inače, ukoliko se obistine najave Dika Paunda, Olimpijske igre bi bile drugo veliko takmičenje koje će biti pomereno, anakon Evropskog prvenstva u fudbalu koje će biti održano 2021. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here