Screenshot/Youtube
Predsednik Slovenije Borut Pahor

Bivši predsednik Slovenije Borut Pahor najavio je da će njegova kancelarija i Ministarstvo spoljnih poslova najverovatnije naredne nedelje Briselu proslediti njegovu kandidaturu za mesto specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine.

Pahor je u intervjuu za RTV Slovenije rekao da ima niz ideja kako da se osveži ili oživi dijalog između Beograda i Prištine koji je trenutno u zastoju. Smatra da Slovenija, kao i on sam, imaju status „jednog poštenog posrednika“.

Pahor je rekao da se za moguću funkciju priprema „veoma pažljivo i odgovorno“ i dodao da mu podrška koju uživa u Sloveniji mnogo znači.

Bivši predsednik Slovenije je tokom međunarodne konferencije o Zapadnom Balkanu prošlog meseca ponovo izrazio želju da stupi na ovu poziciju, a podržao ga je i premijer Robert Golob.

Nedavno je najavio da radi na nacrtu za nastavak dijaloga i u cilju koordiniracije sa visokim predstavnikom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom, državama članicama EU i zemljama Kvinte, uključujući SAD, Britaniju, Francusku, Italiju i Nemačku.

Specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine imenuje visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost, ali konačnu odluku donose lideri EU.

3 COMMENTS

  1. НЕ САМО СЛОВЕНАЦ
    НЕ
    КОЛИКО СУ СРБА ИСПИСАЛИ ИЗ КЊИГА ДРЖАВЉАНА СЛОВЕНИЈЕ
    ПРОБУДИТЕ СЕ СРБИ
    ТАКВИ СУ ЗЛО
    АКО ВОЛЕ АЛБАНЦЕ
    НЕКА ИДУ АЛБАНЦИ КОД ЊИХ
    СРЕТАН ПУТ 🍀🍀🍀

  2. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here