Fudbaleri Partizana večeras od 21:00 počinju 11. nastup u grupnoj fazi nekog od evrotakmičenja, počev od sezone 2003/04.

Nove izazove imaće u grupi L protiv AZ Alkmara i Astane, dok će utakmice sa slavnim Mančester junajtedom biti “šlag na tortu”.

Jasno je da će Partizan protiv prva dva rivala tražiti prolaz u narednu fazu Lige Evrope, a upravo je AZ protivnik u prvoj rundi.

Partizan je kažnjen od strane UEFA zbog rasizma, pa će biti bez publike i na ovom susretu, ali je dozvoljen ulazak deci do 14 godina (baš kao i protiv Moldea) pa se ponovo očekuje veliki broj mališana koji će bodriti svoje ljubimce.

Trener Partizana Savo Milošević i njegovi saradnici iz stručnog štaba doneli su odluku da ofanzivni deo veznog reda protiv Holanđana čine Zoran Tošić, Bibras Natho i Takuma Asano. Ovaj trio bi trebalo da “pakuje” i kreira igru crno-belih.

Sejduba Suma, neće biti među starterima za duel u četvrtak uveče protiv AZ Alkmara. Vezni fudbaler Partizana šansu će najverovatnije vrebati sa klupe.

Iskusnom Tošiću poverena je desna strana, Izraelac, koji je vrhunsku klasu potvrdio u nekoliko odigranih utakmica za “parni valjak”, dejstvovaće između dvojice krilnih napadača, a iza najisturenijeg Umara Sadika. Za očekivati je da se Nigerijcu u napadu više pridodaje hitronogi Asano, čija bi brzina mogla da bude od velikog značaja, kao na debiju protiv Malatije.

Tandem defanzivnih “vezista” ostaje isti. Saša Zdjelari Aleksandar Ščekić deluju vrlo dobro od početka sezone i pored izraženih odbrambenih sposobnosti imaju sve značajniju ulogu i u ofanzivi.

Milošević neće menjati ni zadnju liniju, tačnije nastupiće četvorka koja je počinjale sve bitne utakmice ove sezone: Nemanja Miletić na desnom deku, u sredini Bojan Ostojić i Strahinja Pavlović i levo Slobodan Urošević.

To je ukratko očekivana postava Partizana, ali zna se ko ima poslednju reč. U četvrtak oko 20 časova rešiće se, ako uopšte i postoji, poslednja nedoumica oko sastava.

Sastav: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević, Šćekić, Zdjelar – Natho, Tošić, Asano – Sadik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here