EPA/Martin Divisek
Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas na petom panelu “Zvezdinog foruma”, da trener ne pravi kompromise ako veruje u sebe.

Sportsko društvo Crvena zvezda organizovalo je danas peti panel “Zvezdinog foruma” u Medija centru FK Crvena zvezda stadiona “Rajko Mitić”.

Selektor muške seniorske košarkaške reprezentacije Srbije i nekadašnji trener KK Crvena zvezda Svetislav Pešić održao je predavanje na temu „Život trenera nije bajka“.

“Nema kompromisa ako veruješ u sebe. Znanja nikada ne fali. Evo i ja da na neki način podelim svoje znanje, moje iskustvo sa vama. Ima tu puno tema o kojima mi možemo da govorimo”, istakao je iskusni stručnjak.

Svetislav Pešić je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera i član je Kuće slavnih FIBA. Sa klubovima koje je vodio osvojio je Evroligu 2003, FIBA Evrokup 2007, Kup Radivoja Koraća 1995, osam nacionalnih prvenstava i šest nacionalnih kupova. Kao selektor je sa reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio titulu prvaka sveta 2002. i titulu šampiona Evrope 2001, a sa Nemačkom je osvojio Evropsko prvenstvo 1993. godine.

Ove godine je sa reprezentacijom Srbije došao do finala Svetskog prvenstva i osvojio srebrnu medalju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here