Foto: Megasoccerbet/Ivica Veselinov
Filip Petrušev

Košarkaši Mege poveli su u polufinalnoj seriji plej-ofa Košarkaške lige Srbije protiv Partizana.

Oni su u prvom susretu slavili rezultatom 94:86 i tako odbranili domaći teren u svojoj dvorani “Mega Factory”.

Igra se na dve pobede, a drugi meč igraće se u četvrtak, 3. juna, u dvorani “Ranko Žeravica” sa početkom u 19 časova.

Iako je Partizan dobio oba ovosezonska susreta u ABA ligi, Mega je to takmičenje završila kao bolje plasirana i po imenima je, realno, sa boljim sastavom ušla u ovaj meč.

Partizan je bio bez Vilijama Mozlija koji je dobio dozvolu da se vrati u domovinu, a Mega je pojačana Jovanom Novakom, Borišom Simanićem i posebno Draganom Milosavljevićem krenula snažno od starta.

Prvi je povukao francuski bek Kazalon koji je u prvih par minuta ekspresno stigao do 13 poena sa nekoliko trojki i zakucavanja koji su u startu doneli Megi 25:9.

Do kraja prve četvrtine se u domaćem taboru priključio i Jovan Novak sa poenterskim učinkom, a njegovoj trojkom uz zvuk sirene posle 10 minuta bilo je 34:18.

Partizan je igrao katastrofalno u odbrani u igrači Mege prosto su se šetali kroz reket rivala. Stoga nije ni čudo što je primio veliki broj poena, od čega dosta lakih.

I razlika je konstantno bila visoko na strani tima Vladimira Jovanovića, čiji su igrači igrali mnogo raznovrsnije i tečnije od protivnika.

To im je čuvalo veliku zalihu, ali je Ognjen Jaramaz trojkom pred sam kraj poluvremena ipak spustio minus na jednocifrenu razliku – 50:42.

Treća deonica bila je prava revija trojki. Pogađali su ih i jedni i drugi, a malo više prednjačili su crno-beli koji su preko Markusa Pejdža i Džoša Perkinsa uspeli da dođu do samo tri poena minusa – 58:55.

Potom su se odbranili gosti i imali dva napada i šut za izjednačenje, ali Perkins je promašio i usledila je surova kazna sa dve vezane trojke Filipa Petruševa!

Na to su se nešto kasnije nadovezali i Milosavljević trojkom uz faul i Boriša Simanić za ekspresan odlazak Mege na +15 – 75:60.

Ispostavilo se da se od toga Partizan nije oporavio, iako je u samoj završnici uspeo da uvede meč u dramatičan finiš koševima Radeta Zagorca koji je ubacio dve trojke, ali je kod jedne nagazio liniju.

Stigao je Partizan do 89:84, ali više od toga nije uspeo i Mega je odnela pobedu u prvom susretu ove serije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here