Filip Petrušev je jedan od najvećih talenata srpske košarke. Centar rođen 1999.godine poslednje dve sezone je proveo na koledžu Gonzaga i činilo se da će pravo iz NCAA krenuti putem NBA lige.

Međutim, poprilično iznenađujuće, Petrušev će narednu sezonu provesti u ABA ligi, u ekipi Mega Bemax-a.

– Bilo je raznih opcija posle dve godine na Gonzagi, sa kojima sam prezadovoljan. Došli smo na ideju da pređem na viši, ozbiljniji nivo košarke i sledeći korak u planu bio je NBA draft, ali je koronavirus sve to pomerio… Tražio sam sredinu u kojoj ću imati mesta da igram, da se razvijam, da igram jake utakmice i jaku ligu, i da zadržim opciju za draft, rekao je Petrušev za Nova.rs i dodao:

– Kada tražite klub u Evropi koji radi mnogo dobro sa mladim igračima i daje im šansu, i koji igra dobru košarku protiv jakih ekipa, samo jedna ekipa pada na pamet, a to je Mega. Kada odlučio da se vratim kući, nije bilo dileme koji će to klub biti. S obzirom na sve što se dešava, Mega i ABA liga su pravi izbor u ovom trenutku.

Mega se već etablirala kao ekipa koja je odskočna daska za NBA ligu, pošto je čak desest igrača pravo iz beogradskog kluba draftovano u najjaču ligu na svetu.

– To govori samo za sebe, tih 10 momaka ne znam da li neka druga ekipa to uspela. Rad sa mladim igračima je na najvećem nivou i posle ove dve nedelje rada u Megi i sa trenerom Vladom Jovanovićem, imam već jasnu sliku u glavi i mogu da vidim zašto su ti momci stigli tamo gde jesu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here